BÆREKRAFT MON AMI

Bærekraft handler både om å håndtere det finansielle, de sosiale og miljømessig innvirkningene vi har som en bedrift. Hvis vi driver mer bærekraftig, vil dette etter hvert påvirke våre leverandører, og hvordan vi produserer og spiser.

Bærekraft

Da Mon Ami Restauranter ble kåret til Årets medlem av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden i 2016 ble vi presentert for FNs Bærekraftsmål. Dette ble starten på vår jobb med å etablere bærekraft i bedriften. Vi ønsker å ta ansvar og har redusert bruk av plast og andre miljøskadelige materialer og gått over til nedbrytbare materialer der dette lar seg gjøre.

 

RESIRKULERING

Det meste av vår takeaway-embalasje er biologisk nedbrytbar, og vi jobber hele tiden med å finne miljøvennlige produkter i samarbeid med våre leverandører.

 

I Mon Ami er vi også opptatt av kildesortering og har innarbeidet gode rutiner for dette.

 

Grossister og leverandører

  • Alt vårt kjøtt er norsk og fra Gilde - foruten vår Serranoskinke.
  • Eggene og kyllingen som brukes er fra Prior.
  • Vår kaffe er fair trade og UTZ-sertifisert.
  • Våre melkeprodukter er helnorske fra Tine.
  • Fisken kommer fra vår lokale leverandør Bofisk i Bodø.

 

FOREBYGGING AV MATSVINN

Det er ikke bærekraftig å kaste mat, verken for lønnsomheten, miljøet eller samfunnet. Vi er medlem av «Matvett» og bruker deres verktøy til inspirasjon og veiledning for å nå våre mål.

 

Ingen kan gjøre alt, men alle kan bidra litt!