Da Mon Ami Restauranter ble kåret til Årets medlem av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden i 2016 ble vi presentert for FNs Bærekraftsmål. Dette ble starten på vår jobb med å etablere bærekraft i bedriften. Vi ønsker å ta ansvar og har redusert bruk av plast og andre miljøskadelige materialer og gått over til nedbrytbare materialer der dette lar seg gjøre.
RESIRKULERING
Det meste av vår takeaway-embalasje er biologisk nedbrytbar, og vi jobber hele tiden med å finne miljøvennlige produkter i samarbeid med våre leverandører.
I Mon Ami er vi også opptatt av kildesortering og har innarbeidet gode rutiner for dette.
Grossister og leverandører
- Alt vårt kjøtt er norsk og fra Gilde - foruten vår Serranoskinke.
- Eggene og kyllingen som brukes er fra Prior.
- Vår kaffe er fair trade og UTZ-sertifisert.
- Våre melkeprodukter er helnorske fra Tine.
- Fisken kommer fra vår lokale leverandør Bofisk i Bodø.
FOREBYGGING AV MATSVINN
Det er ikke bærekraftig å kaste mat, verken for lønnsomheten, miljøet eller samfunnet. Vi er medlem av «Matvett» og bruker deres verktøy til inspirasjon og veiledning for å nå våre mål.
Ingen kan gjøre alt, men alle kan bidra litt!