Filosofi og historie

Mon Ami er en franskinspirert restaurant som ligger på City Nord i Bodø.

Mon Ami Restaurant ble etablert i juni 1993 i Glasshuset i Bodø, og i juni 2011 åpnet Mon Ami også en restaurant på City Nord i forbindelse med utvidelsen av det populære kjøpesenteret. 

Konseptet og ideen var – og er – franskinspirert mat og atmosfære. Til å begynne med kunne man finne både froskelår, hvitløksgratinerte snegler og fransk løksuppe på menyen, og Edith Piaf underholdt på høyttalerne. 

De nåværende eierne overtok driften i 1998 og videreutviklet konseptet. Nye retter ble inkludert og noen gamle ble byttet ut, men atmosfæren og den franskinspirerte menyen kjennetegner fortsatt Mon Ami. 

I 2020 ble den opprinnelige restauranten i Glasshuset avviklet mens flaggskipet på City Nord ble renovert og oppgradert. 

Gjennom årene har Mon Ami befestet seg som en av Bodøs best besøkte restauranter med et godt og variert tilbud som dekker frokost, lunsj og middag. 

Menyen utvikles stadig og mange av rettene har blitt sagnomsuste slagere som: Pitabrød Mon Ami, Crispy Kyllingsalat, Hvitløksbaguette og Husets Baguette, Hamburger Maison og Biff Mon Ami.

Og det er mye sannhet i et av våre slagord: «Du har ikke vært i Bodø før du har spist Bakt Potet på Mon Ami». Det nyeste tilskuddet på listen av slagere er Gangstertoast - den bare må prøves. 

Mon Ami sin filosofi er å servere hjemmelaget og smakfull mat laget med kjærlighet.